Actualitate

Punctul de trecere a frontierei Palanca va fi construit în următorii trei ani

Potrivit Poliției de Frontieră, noul punct de trecere va asigura condiții favorabile și transparente pentru facilitarea comerțului, fluxului de călători și de mărfuri.

Proiectul de construcție va fi realizat în perioada 2015-2018 cu un buget total de cinci milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană, Guvernul Republicii Moldova și implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

În cadrul evenimentului de lansare a proiectului de construcție Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a menționat că „asistența oferită de către UE Moldovei pentru punctul comun de trecere a frontierei Palanca va permite accelerarea traficului, optimizarea serviciilor la traversarea hotarului și îmbunătățirea cooperării dintre instituțiile de frontieră moldo-ucrainene”.

În prezent, conform Acordurilor interguvernamentale, în unele puncte de trecere, cum ar fi „Giurgiuleşti-Reni”, „Criva-Mămăliga”, „Larga-Kelmenţî” și „Briceni-Rosoşeni” este aplicat controlul comun, iar un sistem analogic va fi funcțional și în punctul de trecere „Palanca-Maiaki-Udobnoe”.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *