(video) Actorul Vladimir Cobasnean s-a stins din viață. Ce piese l-au consacrat

13237741_10209590202975043_5203673064833690137_n
Foto: Facebook: Ilie Bivol

Distinsul actor Vladimir Cobasnean s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Pentru merite deosebite în munca de profesor de artă teatrală, în anul 2014 Gala Premiilor UNITEM l-a decernat cu Premiul pentru pedagogie artistică. La data de 22 aprilie, maestrul urma să facă 82 de ani.

Timp de șase decenii, Vladimir Cobasnean a jucat peste 100 de roluri pe scena teatrului, cât și în cinematografie, cele mai relevante fiind Învățătorul din „Comoara Braziliei”, Radeev din „Pietricele în palmă”, Pliușkin din „Suflete moarte” și multe altele. Actorul juca recent și în piesele „Prințesa Lia Salvează Împărăția”, „Pomul Vieții” și „Amorul Dănțuie și Feste Joacă” pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

A fost profesor al mai multor promoții de studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, discipolii săi fiind actori și regizori renumiți. A activat la Liceul „Elena Alistar” din capitală, la Școala de Artă „Poleacov” în calitate de profesor de artă teatrală.

Vladimir Cobasnean s-a născut la 22 aprilie 1935 în satul Cuizăuca, raionul Rezina. În 1962 a absolvit Conservatorul de Stat „Gavriil Muzicescu”, Facultatea Artă Teatrală. Şi-a început activitatea artistică în anul 1954 la Teatrul de Păpuși „Licurici”, după care se înscrie în trupa de balet a Teatrului Muzical-Dramatic „A. S. Pușkin”. Din 1990 este actor la Teatrul Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă”, iar mai târziu devine director al Casei Actorului, iar apoi a fost actor la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente