Studenții din diasporă pot urma stagii de practică în companiile TIC din Moldova

unnamed

Tinerii talentați din diasporă se pot înscrie la programul de stagii F5. Acesta are o durată de trei luni cu posibilitate de extindere și se va desfășura în companiile din domeniul TIC din Republica Moldova.

Participând în Programul F5, tinerii vor avea posibilitatea să dezvolte abilități practice importante pentru viitoarea carieră, dobândind cunoștințe tehnice, învățând să lucreze în echipă și îmbunătățindu-și capacitățile de comunicare. Companiile participante în program vor avea ocazia să cunoască tineri talentați din diasporă, care pot deveni potențiali angajați după terminarea studiilor.

Programul de stagii F5 este destinat studenților moldoveni care își fac studiile peste hotare, precum și studenților străini cu profil TIC.

Direcţiile pentru stagii: Testare, Dezvoltare Software, Mentenanța Calculatoarelor, Administrarea rețelelor, Design Grafic și Web.

Criterii de eligibilitate: În cadrul Programului pot aplica studenții moldoveni care își fac studiile peste hotarele țării, precum și studenții străini înmatriculați în instituțiile de învățământ din Moldova, care au cunoștințe de bază în una din direcțiile menționate mai sus.

Procedura de selectare: Pentru participare în cadrul Programului F5, persoanele interesate sunt rugate să completeze Formularul de aplicare disponibil aici.

Termen limită pentru înscriere la program: 15 Mai 2017. După înregistrare, toate persoanele selectate vor participa la un interviu, în rezultatul căruia se va decide privind plasarea în cadrul Programului de Stagii.

Durata stagierii: cel puțin o lună, în perioada iunie-august 2017.

Programul de stagii F5 este implementat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.

Programul este realizat de Asociaţia Naţională a Companilor din Domeniul TIC (ATIC) și Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat

unnamed

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente