Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.04.2017

Serviciile oferite de către Poliție vor fi îmbunătățite datorită unui nou Centru de instruire pentru organele de aplicare a legii

Serviciile oferite de către Poliție vor fi îmbunătățite datorită unui nou Centru de instruire pentru organele de aplicare a legii

Serviciile oferite de către Poliție vor fi dezvoltate și îmbunătățite datorită unui nou Centru de instruire pentru organele de aplicare a legii, care va fi construit în Chișinău, cu suportul Uniunii Europene. În acest sens, astăzi, 18 aprilie curent, Ambasadorul Uniunii Europene in Republica Moldova, Pirkka Tapiola și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, au vizitat locația unde va fi construit centrul, vorbind despre importanța suportului oferit de către UE, cât și despre obiectivele prioritare ale Programului de Suport Bugetar pentru  Reforma Poliției.

Centrul de instruire pentru organele de aplicare ale legiieste un obiectiv complex, cu caracter aplicativ, care va include toate facilitățile necesare (administrative: clase de instruire, TIR, cantină, terenuri pentru aplicații tactice, bloc de cazare, bloc sanitar) și va fi destinat pentru inversarea ,,piramidei ofițeri-subofițeri", ținând cont și de necesitatea actuală de a echilibra coraportul dintre ofițeri și subofițeri. Acesta urmează a fi construit timp de 4 ani și va contribui activ la îmbunătățirea serviciilor oferite de către Poliție.
 
În cadrul conferinței Ambasadorul Uniunii Europene in Republica Moldova, Pirkka Tapiola a menționat despre responsabilitatea Ministerului Afacerilor Interne în realizarea și acestui obiectiv, accentuând faptul că respectarea angajamentelor și definitivarea Centrului de instruire vor contribui activ la sporirea încrederii societății în Poliție, iar cetățenilor, respectiv li se va oferi un mediu sigur și servicii de calitate, ceea ce reprezintă de altfel scopul principal al Reformei Poliției.
 
La rândul său, ministrul Alexandru Jizdan a reiterat importanța realizării acestui Centru prin prisma Reformei Poliției, care este preponderent orientată pentru a îmbunătăți serviciile Poliției oferite cetățenilor, creșterea încrederii în Poliție, reducerea termenului de intervenție a Poliției la apelul cetățeanului, eradicarea corupției, dar și una dintre lucrurile esențiale ,,resurse umane calitative".
 
Programul de Suport Bugetar pentru reforma poliției are ca scop în primul rând să ofere cetățenilor Moldovei  beneficii concrete. Acesta reprezintă un important punct de referință și un indicator de calitate in contextul dialogului bilateral între Uniunea Europeană și Republica Moldova în acest sector.
 
Potrivit MAI, acordul de finanțare a Programului de Suport Bugetar pentru  reforma poliției a fost semnat de Guvernul Republicii Moldova și UE în decembrie 2016 și se va derula pe o perioadă de patru ani. Obiectivul general al acestuia este de a sprijini Moldova în implementarea unei părți importante a strategiei de dezvoltare a poliției 2016-2020, iar debursarea fondurilor UE va fi efectuată în funcție de rezultatele proceselor de evaluare anuale ale punerii în aplicare a programului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus