(FOTO) Amatorii de pescuit continuă să încalce legea. În afară de amenzi, ei vor rămâne și fără undițe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru că tot mai mulți amatori de pescuit nesocotesc legea și aruncă undițele în lacuri, deși acest lucru este interzis, polițiștii au intensificat controalele în acest sens.

La Fălești, au fost depistați nouă pescari ce prindeau pește ilegal.

pescuit2

„Odată cu încălzirea vremii, în zonele bazinelor acvatice au început să apară pasionaţi de pescuit. Din nefericire, în perioada de prohibiţie, orice acţiune privind practicarea pescuitului este interzisă. Drept urmare a acțiunilor întreprinse în scopul depistării şi contracarării braconajului şi pescuitului ilicit, de către angajații Inspectoratului de Poliţie Făleşti au fost depistate și documentate 9 cazuri de încălcare a prevederilor legii privind fondul piscicol, pescuitul şi piscicultura, fiind întocmite procese-verbale”, spun oamenii legii.

pescuit3

Mneționăm că timp de 70 de zile consecutive, de la 1 aprilie până la 9 iunie curent, inclusiv este stabilită perioada de prohibiţie pentru pescuitul industrial/comercial, sportiv şi de amator al tuturor speciilor de peşti, moluşte, crustacee şi altor organisme acvatice în bazinele acvatice.

pescuit4

Cei care vor fi prinși pescuind ilegal se vor alege cu amenzi iar uneltele de pescuit ar putea fi confiscate, inclusiv și peștele prins.

pescuit5


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...