RO-Wine | The Wine Festival of Romania se pregăteşte pentru cea de-a doua ediţie: Se vor regăsi și vinuri moldovenești de prestigiu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cea de-a doua ediţie a Festivalului RO-Wine | The Wine Festival of Romania, festivalul care reuneşte vinurile de top româneşti, cunoscute în întreaga lume, cu sortimente internaţionale de prestigiu, va avea loc pe 20 şi 21 mai, la Fratelli Studios din capitală.

În 2017, ediţia a doua a festivalului va aduce spre degustare peste 350 de vinuri atent selecţionate, aparţinând producătorilor autohtoni şi internaţionali, pentru a oferi consumatorilor o paletă largă de gusturi şi arome.

Organizat de Marinela V. Ardelean, alături de Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, RO-Wine | The Wine Festival of Romania are loc la Fratelli Studios şi aşteaptă toţi producătorii care doresc să îşi facă cunoscute vinurile atât în faţa publicului de specialitate, cât şi pasionaţilor, cei care doresc să descopere cât mai mult din secretele acestui domeniu.

Ambasadorul RO-Wine | The Wine Festival of Romania este Helmuth Köcher, organizatorul celebrului eveniment italian Merano Wine Festival, unul dintre cele mai prestigioase şi exclusiviste evenimente de profil din Europa.

Din dorinţa de a dezvolta acest segment şi a investi în accesibilitatea vinurilor de calitate, organizatorii evenimentului au decis ca în 2017 să dezvolte festivalul prin extinderea sa către mai multe categorii de public. Astfel, producătorii prezenţi la RO-Wine | The Wine Festival of Romania vor putea participa şi la RO-Wine HoReCa, ediţie specială dedicată exclusiv operatorilor HoReCa, ce va avea loc pe 6 mai, la Constanţa, dar şi la RO-Wine | Rose & Bubbles, ediţia a doua, dedicată vinurilor rose şi spumante, pe 5 august, la Fratelli Mamaia.

Selecţia vinurilor prezente la festival este una extrem de riguroasă, participarea făcându-se pe bază de invitaţie. Fiecare producător va prezenta publicului un număr maxim de 5 etichete, selectate de către un juriu internaţional, păstrând astfel standardul ridicat de calitate.

Volumul 2 „The Wine Book of Romania” va fi lansat înainte de RO-Wine şi disponibil pentru achiziţie în cadrul festivalului. În plus, în premieră, jurizarea pentru volumul 3 va avea loc în cadrul festivalului, experţii din întreaga lume membrii ai juriului fiind invitaţi pentru a se bucura de atmosferă.

Povestea RO-Wine | The Wine Festival of Romania a început în 2016, cu o primă ediţie de succes care a pus evenimentul nu doar pe lista celor mai importante festivaluri de vinuri din România, dar şi la nivel internaţional.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...