Militarii GOTR, aflați ilegal în stânga Nistrului, vor defila din nou la parada militară de la Tiraspol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O sută de militari ruși, membri ai Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), aflat ilegal în teritoriul necontrolat din stânga Nistrului, vor participa, din nou, la parada militară de la Tiraspol, dedicată celei de 72-a aniversări a victoriei în cel de-al doilea Război Mondial. Un anunț în acest sens a difuzat Serviciul de Presă al Districtului militar Vest al Ministerului rus al Apărării. Militarii ruși, alături de cei transnistreni, vor defila în marș în piața centrală din Tiraspol.

Mai mult ca atât, miltarii GOTR vor participa și la acțiunea „Regimentul nemuritor” (trad. rus. „Бес­смерт­ный полк“) care va avea loc pe strada centrală a orașului până la orășelul militar, acolo unde militarii vor prezenta oaspeților o reconstrucție a luptei din timpul războiului și va fi organizată o expoziție de arme și tehnică militară.

Pentru prima dată, parada comună ruso-transnistreană a victoriei a avut loc în stânga Nistrului acum un an. Atunci militarii au defilat ducând atât flagul victoriei din timpul celui de-al doilea Război Mondial, cât și cel al Federației Ruse și ala-zisul drapel al Transnistriei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...