Necaz peste avocatul-vedetă Valerian Mânzat! A fost chemat la Fisc

Avocatul Valerian Mânzat, condamnat pe 5 aprilie la nouă ani de închisoare cu executare, este aşteptat marţi, 18 aprilie, la Fisc. Anunţul Serviciului Fiscal de Stat a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit acestuia, avocatul Valerian Mînzat este aşteptat pentru a i se înmâna actele S.F.S privind încălcarea fiscală, iar pe data 4 mai este invitat pentru examinarea cazului.

„Serviciul Fiscal de Stat comunică că avocatul Valerian MÎNZAT, care activează în cadrul Cabinetului avocatului „VALERIAN MÎNZAT”, cu sediul: mun. Chişinău, str. Andrei Doga 28/6, ap. 1, este invitat pe data de 18.04.2017, ora 11.00, la Serviciul Fiscal de Stat, pe adresa: mun. Chişinău, str. C. Tănase 6, bir. 216, pentru a i se înmîna actele S.F.S. şi pe data de 04.05.2017, ora 10.30, pe adresa: mun. Chişinău, str. C. Tănase 9, bir. 235, pentru examinarea cazului de încălcare fiscală”, se arată în anunţul din MO.

Necazurile se pare că se ţin lanţ în ultimul timp de Valerian Mânzat, care a fost supranumit de presă avocatul-vedetă, pentru petrecerile luxoase pe care le organiza, dar și pentru că acum doi ani i-a oferit soției de 8 martie cadou un automobil Porche de 45 de mii de euro.

Astfel, iniţial pe 5 februarie, Valerian Mînzat a fost reţinut de CNA într-un dosar de escrocherie. Atunci el a fost bănuit că ar fi estorcat de la o femeie, prin înşelăciune şi abuz de încredere, 20 000 de euro pentru a-i soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.

În fapt, Judecătoria Buiucani din capitală admisese deja transferul persoanei, condamnate în Federaţia Rusă, iar Ministerul Justiţiei, împreună cu instituţiile competente din Rusia, urmau să înceapă procedura de transfer.

Ulterior, pe 5 aprilie, Curtea de Apel l-a condamnat la nouă ani de închisoare cu executare într-un dosar penal deschis încă în anul 2009 pentru că ar fi înscenat un accident rutier cu scopul de a obţine bani dintr-o companie de asigurări.

Dosarul în care a fost condamnat ține de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.