Oul lui Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi Patriarhul Kiril au făcut schimb de cadouri pascale în Noaptea Învierii. Presa rusă scrie că liderul de la Kremlin i-a înmânat Patriarhului un ou de „999,9 carate” lucrat manual de meşterii din Zlatoust, oraş din regiunea Celeabinsk.

Astfel, preşedintele rus Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev şi primarul Moscovei Serghei Sobianin au asistat în noaptea de sâmbătă spre duminică la slujba de Înviere în catedrala Hristos Mântuitorul, din capitala Rusiei.

După ce oficialii au luat lumină, Patriarhul Kiril a venit şi l-a  îmbrăţişat pe preşedintele rus.

În acest timp, liderul de la Kremlin i-a înmânat o cutie de culoare roşie, în care potrivit presei rusese afla un ou pascal „Catedrala”. Aceasta a fost executat din alamă şi aur şi a fost acoperit de cristale crisolit.

Cadoul președintelui este o lucrare exclusiva a unui maestru din Zlatoust. Corpul său a fost turnat din alamă,care a fost decorat manual cu ornamente gravate cu aur. Vârful oului a fost turnat sub forma unei cupole a catedralei, fiind decorat cu o cruce.

Vladimir Putin a primit şi el, la rândul său, ouă pascale, presa rusă însă nu a oferit detalii în acest sens.

[youtube id=”5Nnwg2dkGMY” start=”0″]

Foto: Life.ru

.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.