Mii de americani cer președintelui Trump să-și publice declarațiile de venit

Mii de americani au protestat sâmbătă la Washington, New York, Philadelphia, Boston, Seattle, San Francisco, Los Angeles, cerând președintelui Donald Trump să-și facă publice declarațiile de venit și impozit – gest pe care șeful statului refuză să-l întreprindă, scrie AFP, citat de Agerpres.

În mai multe orașe americane, oamenii au strigat “Rușine!” la trecerea pe sub ferestrele hotelului Trump și au afișat pancarte cu textul “Ce ascunzi?”. Demonstrațiile au fost organizate simbolic la câteva zile de data limită, 18 aprilie, a declarațiilor de venit pentru 2016 în Statele Unite.

În prezent, legea obligă publicarea unei declarații financiare care dă o aproximare a patrimoniului, datoriilor și veniturilor, care nu permite, de exemplu, verificarea valorii impozitelor plătite.

Trump își justifică refuzul de a publica aceste documente prin controalele fiscale la care este supus.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.