Obiceiuri culinare de Paște din întreaga lume, sănătoase și variate

Easter dove typical Italian sweet

De Paște, în întreaga lume, se gătește friptură de miel și se vopsesc ouăle. Cu toate acestea, și alte rețele, mai specifice locului, pot deveni surse de inspirație pentru cei care vor să-și diversifice masa de sărbătoare.

De exemplu, țările scandinave au rețete pascale cu pește. Heringul marinat sau afumat este servit pe o chiflă proaspătă, cu cartofi și smântână. Un fel de mâncare aparte se pregătește în sudul Franței, unde se coace în centrul orașului o omletă uriașă, făcută din câteva mii ouă.

Pe mesele rușilor se găsesc plăcintele cu pui, orez și ciuperci, borșurile, salatele de sfeclă, servite cu hrean sau maioneză. O altă specialitate sunt clătitele cu cartofi și ceapă.

De Paște, spaniolii gătesc hornazo, o pâine umplută cu cârnați, bacon și ouă fierte. La desert, se mănâncă budincă de orez cu lapte, vanilie, scorțișoară și coajă de portocale.

În Italia, localnicii savurează un desert pascal deosebit – un cozonac cu coajă de portocală confiată și migdale, copt în formă de porumbel.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.