Lumina Sfântă s-a aprins sâmbătă în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim. Seara va fi adusă la Chișinău

focul haric

Lumina Sfântă s-a aprins sâmbătă în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în Republica Moldova.

Mii de pelerini au aşteptat în Biserica Mormântului Sfânt venirea Luminii Sfinte, considerată cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Potrivit rânduielii, înainte de coborârea Luminii Sfinte, Mormântul Sfânt a fost percheziţionat, pentru îndepărtarea oricărei surse de foc din interiorul acestuia, după ce înainte toate luminile şi candelele au fost stinse.

După ce Patriarhul Teofil al Ierusalimului a ajuns în Biserică, a fost percheziţionat pentru a se dovedi că nu are asupra sa niciun dispozitiv cu care să poată aprinde vreo lumânare. El a intrat apoi în Sfântul Mormânt, unde a îngenuncheat înaintea dalei de marmură ce acoperă Mormântul şi s-a rugat pentru pogorârea Sfintei Lumini.

După ce Lumina Sfântă a coborât în Mormântul Sfânt, la câteva minute după intrarea Patriarhului, acesta a ieşit şi a oferit-o tuturor celor prezenţi.

Precizăm că, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie, între orele 19.00 şi 20.00, Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă la Chişinău, în scuarul Catedralei Mitropolitane, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor. 

Lumina Sfântă va fi adusă la Chișinău pentru a 15-a oară consecutiv și va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor în scuarul Catedralei Mitropolitane. O delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Mitropolit Vladimir, a mers în Țara Sfântă, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de unde vor lua lumina sfântă.

Din delegaţie vor face parte patru clerici, care se vor deplasa la Tel-Aviv cu o cursă aeriană comercială.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente