Leancă: Grupul Parlamentar Popular European nu a luat încă o decizie privind sistemul electoral

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă afirmă că grupul Parlamentar Popular European, constituit zilele trecute din deputați PPEM şi câțiva foşti deputați PLDM, nu a luat încă o decizie comună de a susține sau nu proiectul votului uninominat. Leancă subliniază într-un interviu pentru Europa Liberă că în această perioadă au loc consultări în cadrul grupului, iar o decizie finală va fi după sărbătorile de Paști.

„Acest proces de consultare a colegilor noştri l-am iniţiat şi imediat după sărbătorile sfinte vom lua o decizie finală. Sigur că faptul că acum împreună cu domnul Carpov facem parte din acest grup parlamentar ne obligă şi e interesul nostru să discutăm acest subiect cu colegii din grupul parlamentar. Bineînţeles că există opinii diverse, ca în societate, suntem, din punctul acesta de vedere, foarte pluralişti. Dar şi cu colegii din grupul parlamentar am convenit să mai avem o discuţie detaliată după sărbători şi să ne formalizăm punctul nostru de vedere. Deci, decizia finală o vom lua după sărbători”, a spus Leancă.

Reamintim că vineri în cadrul unei dezbateri pe marginea votului uninominal, președintele grupului, Valeriu Ghilețchi, a declarat că grupul parlamentar Popular European nu va susține proiectul de modificare a sistemului electoral în unul majoritar, cu alegeri în circumscripții uninominale.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.