Va sărbători Paștele în izolatorul CNA. 30 de zile de arest pentru fostul președinte al raionului Criuleni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul președinte al raionului Criuleni Vitalie Rotaru, reținut ieri de ofițerii CNA va întâmpina Paștele în izolatorul de detenție preventivă al Centrului Național Anticorupție. Judecătoria Buiucani a admis acum câteva minute demersul procurorului privind aplicarea măsurii preventive de arest în privința lui Rotatu pe un termen 30 de zile. Potrivit procurorului, dacă se va dovedi vina fostului președinte al raionului Criuleni, acesta riscă între 7 și 15 ani de închisoare, fără posibilitatea aplicării alei măsuri nonprivative de libertate.

În argumentarea sa, procurorul a menționat necesitarea aplicării măsurii de arest preventiv în privința lui Vitalie Rotaru pe motiv că încă nu toți martorii au fost audiați și mai există încă acte relevante pentru mersul anchetei care încă nu au fost ridicate. Astfel, pentru a nu putea influența martorii sau distruge probele, acesta a solicitat judecătorului Andrei Neculce aplicarea a 30 de zile de arest în privința persoanei reținute.

Magistratul a admis solicitarea procurorului, în lipsa învinuitului, dispunând plasarea lui Vitalie Rotaru în izolatorul de detenție preventivă al CNA pe un termen de 30 de zil, începând cu ora 11:20 a zilei de ieri, 13 aprilie, și până la ora 11:20 a zilei de 13 mai. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în decurs de 3 zile.

De altă parte, avocatul lui Rotaru a menționat că clientul său pledează nevinovat. Apărătorul nu a putut explica comportamentul acestuia din timpul reținerii. Nici procurorul nu a avut o explicație, menționând doar că verbal, Rotaru i-ar fi spus că „a avut emoții foarte mari”. La fel, deși acesta a refuzat expertiza narcologică, potrivit procurorului, vizual acesta „era într-o stare avansată de ebrietate”.

Dacă va fi găsit vinovat, Vitalie Rotaru riscă până la 15 ani de detenție. Acesta este bănuit de faptul că a pretins 1.700.000 de lei de la câţiva agenţi economici, implicaţi în executarea unor proiecte investiţionale europene. Suspectul ar fi exercitat presiuni asupra lor pentru a-i determina să-i dea suma colosală. Fostul funcționar a fost reținut ieri într-o operațiune demnă de filmele de acțiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...