Poliţiştii au efectuat razii în pădurile din Străşeni. A fost reţinut un tânăr care ar fi ucis o femeie de 65 ani// VIDEO

Un tânăr de 24 de ani, din satul Roşcani, raionul Strășeni, a fost reținut, după ce a violat şi a ucis o femeie de 65 ani. Tânărul se ascundea în pădurile din apropierea satului şi a fost reţinut de forțele de ordine în urma unei ambuscade. Anterior, suspectul a fost cercetat penal pentru violență în familie.

Astfel, pe 12 aprilie, la dispeceratul IP Strășeni a parvenit o informație precum că în satul Roşcani, într-o gospodărie abandonată a fost depistat cadavrul unei femei de 65 ani.

Deplasându-se la fața locului, poliția a depistat cadavrul femeii, locuitoare a satului Roșcani. În urma examinării, medicul legist a constatat că decesul acesteia a survenit în urma multiplelor leziuni în regiunea capului.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, a fost identificat un suspect care ar fi comis crima. Conform informațiilor operative, acesta se ascundea în pădurile din apropierea satului.  Astfel, forțele de ordine au organizat razii, iar în urma unei ambuscade au reținut presupusul suspect. Asupra acestuia a fost depistată o armă de vânătoare, deținută ilegal și câteva cartușe.

Totodată, suspectul a prevenit rudele, în caz că va fi depistat de poliție, el va folosi cartușele pentru a trage în forțele de ordine, după care se va sinucide.

În cadrul audierilor, tânărul și-a recunoscut vina pe deplin, declarând că în seara zilei de 11 aprilie, fiind în stare de ebrietate și în urma unor neînțelegeri cu victima, acesta i-a aplicat femeii multiple lovituri în regiunea capului, ulterior violând-o. După care a ascuns cadavrul într-o gospodărie părăsită.

La moment, suspectul este reținut pentru 72 de ore, totodată, se întreprind măsuri pentru întărirea bazei probatorii și aplicarea măsurii de arest pe 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger” și Centrul Chinologic a IGP.

[youtube id=”am-ea4mvk5s” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.