Actualitate

Astăzi în Parlament va avea loc o nouă rundă de audieri privind modificarea sistemului electoral

Despre aceasta anunță serviciul de presă al Parlamentului. În cadrul discuțiilor vor fi abordate mai multe teme, printre care mandatul imperative al deputatului, condițiile de a-l demite, dar și finanțarea campaniilor electorale

„Parlamentul organizează o nouă rundă de dezbateri pe marginea proiectului de lege pentru modificarea sistemului electoral și introducerea votului uninominal. Temele propuse pentru discuție vizează conceptul de mandat imperativ versus mandat reprezentativ, condițiile de revocare a mandatului de deputat, finanțarea și mediatizarea campaniilor electorale”, se spune în anunțul emis de Legislativ.

Reamintim că anterior Parlamentul a găzduit alte sesiuni de audieri pe baza proiectului PDM privind introducerea votului uninominal. În cadrul acestora, mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și a partidelor extraparlamentare și-au exprimat susținerea pentru introducerea votului uninominal. Potrivit acestora, modificarea sistemului electoral va responsabiliza deputații și-i va aduce mai aproape de alegători.
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *