Polițiștii au fost informați că o femeie cu haine murdare, cară pungi într-un apartament. Cum au fost găsiţi 43 mil dolari!

Caz neobişnuit în Nigeria, unde oamenii legii au găsit peste 43 milioane de dolari într-un apartament din cel mai mare oraș din Nigeria, Lagos. Aceasta după ce polițiștii au fost informați că o femeie, îmbrăcată cu haine murdare, cară încontinuu pungi într-un apartament, relatează BBC News.

Astfel, autoritățile au efectuat un raid și au avut parte de o surpriză de proporții. Au găsit peste 43 de milioane de dolari, care ar proveni din activități ilegale. Nicio arestare nu a fost făcută în acest caz.

Pe lângă cele 43 de milioane de dolari, polițiștii au găsit și peste 27.000 de lire, dar și 23 de milioane de naira (moneda nigeriană, echivalentul a 75.000 de dolari).

Sursa citată scrie că în apartamentul de la etajul şapte nu locuia nimeni, dar că femeia cu haine murdare apărea mereu cu pungi.

“Deşi avea hainele murdare şi avea un aspect neîngrijit, tenul feţii nu se potrivea cu aspectul general, indicând cel mai probabil la o deghizarea”, au declarat surse din cadrul Agenţiei anticorupţie.

Operațiunea este una dintre cele mai recente efectuate de poliția din Nigeria. În martie, autoritățile au găsit 155.000 de dolari ascunși la aeroportul Kaduna din nordul orașului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.