Diacov deschide cărțile! Pe cine îl va înlocui Iaralov în funcția de vicepreședinte al PD

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, deschide puțin cărțile după ședința de ieri a Consiliului Politic Național al PDM, la care, printre alte decizii, au fost numiți 13 vicepreședinți, locțiitori ai lui Vlad Plahotniuc. Din cei 13 însă, presa a scris preponderent despre unul singur, și anume Serghei Iaralov, numele căruia a devenit public în ziua reținerii fostului premier Vlad Filat, care a spus că acesta a fost „administratorul jafului secolului”.

Potrivit lui Diacov, Iaralov este „o persoană destul de competentă, pregătită”. „N-a fost activ în partid, deși au fost multe evenimente în care el a participat și a venit cu multe idei, cu fel de fel de subiecte. O să vedem cum o să fie în calitate de vicepreședinte”, a declarat președintele de onoare al PDM în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21.

Dumitru Diacov a mai menționat că noul vicepreședinte democrat va avea câteva blocuri de departamente pe care le va cura, „Eu cred că din moment de domnul Calmîc a plecat, adică nu este în rândul vicepreședinților, eu cred că domnul Iaralov îl va înlocui din punctul ăsta de vedere, adică segmentul ăsta economic. Fiindcă domnul Cebotari va supraveghea mai mult domeniul juridic”.

Vedeți și: Fără superstiții: Plahotniuc și-a ales tocmai 13 locțiitori, unul din care e „administratorul jafului secolului”

Cât ține de faptul că trei foști vicepreședinți democrați – Marcel Răducan, Monica Babuc și Octavian Calmîc – nu au fost realeși, Dumitru Diacov a spus că a fost dorința lui Răducan de a nu se regăsi printre vicepreședinți, nu cunoaște motivele Monicăi Babuc, iar „Octavian Calmîc este mai mult implicat în activitatea Guvernului”.

„Este viceprim-ministru, are o povară extraordinar de importantă și eu cred că într-o măsură oarecare este chestia asta destul de argumentată. Fiindcă vicepreședintele partidului fiind viceprim-ministru trebuie să te implici și să demonstrezi că ești foarte activ. Și atunci unde-i pentru noi important să se consacre mai mult domnul Calmîc, în partid sau în minister? Eu cred că în minister”, a argumentat democratul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...