(VIDEO) Voronin, despre decizia lui Filip de a-i retrage paza de corp: Nu am simțit nevoie de pază. Nu am primit avertizări scrise nici pe hârtie, nici pe nisip

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele comunist Vladimir Voronin a comentat decizia de ieri a premierului Pavel Filip prin care i-a fost retrasă paza de corp oferită de ofițerii SPPS lui și fostului președinte democrat Marian Lupu. Fostul șef de stat a făcut haz pe seama deciziei, menționând că poate, în sfârșit, grație acestei economii, țara o să se îmbogățească. Totuși, acesta spune că nu a avut nevoie de bodyguarzi întrucât el nu a primit avertizări, nici pe hârtie, nici „pe nisip”.

„Eu toți anii aceștia nu am simțit nevoie de pază. Nu am primit avertizări scrise nici pe hârtie, nici pe nisip referitor la ceva care poate să mă afecteze pe mine”, a spus liderul comuniștilor fiind solicitat de Unimedia, făcând aluzie la imaginile distribuite de organele de drept precum că killerii care pregăteau asasinarea lui Vlad Plahotniuc desenau planul atacului în nisip.

Rugat să comenteze decizia, Vladimir Voronin a făcut bășcălie menționând că conform normelor a expirat termenul și „eu sunt ferm convins că prin această decizie o să sporească foarte mult succesele Moldovei pe dimensiunea economică”.

„Țara, în sfârșit, o să îmbogățească prin această economie. N-o să trebuiască să umble cu împrumuturi prin țări străine cu mâinile întinse și buzele tremurând, și eu cred că asta o să fie pentru actuala guvernare o măsură foarte importantă pentru a dezvolta țara mai departe prin această economie”, a comentat ironic liderul comunist.

Amintim că ieri premierul Pavel Filip a semnat o dispoziție privind „încetarea măsurilor de securitate în privința dlui Vladimir Voronin, ex-președinte al R. Moldova și a dlui Lupu Marian, ex-președinte al Parlamentului”. Astfel, cei doi nu vor mai beneficia de pază din partea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

Vedeți și (DOC) La câteva zile după atentatul eșuat asupra lui Plahotniuc, premierul Filip îl lasă fără pază de corp pe fostul său lider de partid


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...