Concernul Fujikura a inaugurat o fabrică la Chişinău

Concernul Fujikura a inaugurat joi,13 aprilie, o fabrică la Chişinău. Fujikura Automotive MLD va activa în cadrul Zonei Economice Libere Expo Business Chișinău şi va fi specializată în producerea cablajelor pentru sectorul automotive. Toată producția întreprinderii este destinată clienților din Uniunea Europeană.

“Inaugurarea unei fabrici noi, cu peste 1200 de locuri de muncă amenajate la standarde internaționale, care în perioada imediat următoare vor crește până la 1500, este un adevărat prilej de bucurie pentru Guvern și pentru întreaga societate”, a spus Pavel Filip la ceremonia de deschidere a fabricii.

Totodată, premierul a remarcat că sporirea investițiilor în Republica Moldova oferă Guvernului posibilitatea de a majora salariile, pensiile și investițiile sociale, astfel îmbunătățind condițiile de trai ale cetățenilor.

„Nimic nu poate fi mai important pentru noi decât să oferim un loc de muncă plătit decent tinerilor din Republica Moldova, astfel fiind siguri că ei vor rămâne acasă”, a subliniat oficialul.

La rândul său, Masahiko Ito, preşedintele grupului Fujikura, a apreciat deschiderea și susținerea Guvernului, remarcând că întreprinderea a găsit în Republica Moldova o destinaţie potrivită pentru a-și extinde afacerile. Totodată, reprezentantul companiei nipone a spus că până în anul 2020, numărul angajaţilor fabricii va spori până la 3000.

De notat că, în 2016, compania anunţase că intenţiona să investească în noul obiectiv circa 3,2 milioane de euro. De asemenea, compania planifica efectuarea unui program de instruire a personalului angajat în câmpul muncii atât în cadrul unui ciclu intern, cât și în cadrul întreprinderilor Fujukura Automotive de peste hotare.

Concernul Fujikura este un producător mondial de sisteme electrice în automotive, electronică și telecomunicații. Compania a fost deschisă în 1885 și are peste 54 mii de angajați la nivel mondial.

Vânzările efectuate de către Grupul Fujikura în anul 2015 au constituit 6,326 miliarde de dolari SUA, iar numărul angajaților ajungând la cifra de circa 54 mii de persoane.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.