Actualitate

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore: 3 persoane au prezentat documente falsificate

– nouă persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
– trei persoane au prezentat documente falsificate;
– doi cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– șapte șoferi documentați pentru încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor și transportare a pasagerilor;
– trei persoane în conflict cu legea și un mijloc de transport pus la consemn au fost reținute, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constituit 52 408 traversări, dintre care 28 806 traversări înregistrate pe sensul de intrare în R. Moldova. Comparativ cu aceeași perioadă înainte de Paști a anului trecut, numărul este în descreștere cu 4,52%. Totodată, cele mai solicitate puncte de trecere au fost ptf ”Otaci” cu un total de 8 352 traversări persoane, fiind urmat de ptf ”Leușeni” – 7 857 traversări persoane și ptf ”Aeroportul Internațional Chișinău” – 7 060 traversări persoane.
Fluxul de mijloace de transport a atins o valoare de 13 081 traversări, un număr mai mare fiind semnalat de autovehiculele înregistrate în străinătate – 7 011.

În perioada sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră întreprinde o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere. (Imagini VIDEO – Fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști – https://goo.gl/K2jVdX).

Menționăm că din data de 7 aprilie 2017, reprezentanții Poliției de Frontieră Române realizează verificări sistematice la toate punctele de trecere a frontierei, conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen. Acest fapt condiționează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră și în punctele de trecere situate la hotarul moldo-român.
Secțiunea pentru atașamente
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *