(foto) Studenții moldoveni cuceresc podiumurile internaționale prin creațiile sale

apd_cucerire_pot_inter_studenti_9
Foto: upsc.md

Studenții facultății de Arte Plastice și Design din cadrul Universității „Ion Creangă” au câștigat premii la concursuri internaționale de modă. Masteranda Cataraga Olga s-a întors cu locul I – în categoria Alta Moda de la Roma Fashion Week, iar Dvornic Mihaela și Cataraga Olga s-au clasat pe locul I la Odessa Fashion Week.

La concursul internațional Roma Fashion Week au participat cu colecții vestimentare designerul și lectorul Vasile Vozian și masterandele Facultății Arte Plastice și Design Cataraga Olga, Dvornic Mihaela și Borș Aurica.

Cataraga Olga cu colecția vestimentară „Light & Darkness” a ocupat locul I – în categoria Alta Moda, printre cei 140 de participanți din 28 țări (Italia, România, Japonia, Filipine, Rusia, Kazahstan, Ucraina, Italia, Polonia, Marea Britanie, USA, etc.)

Conceptualizarea artistică și tehnologiile inedite de executare a ansamblurilor vestimentare s-au evidențiat printre colecțiile tuturor participanților, fiind apreciate înalt, atât de către public, cât și de către membrii juriului. Masteranda, Cataraga Olga, a fost invitată de către o echipă de specialiști în domeniul designului vestimentar, să participe cu colecția „Light & Darkness” la o ședință fotografică pentru revista de prestigiu „Vogue”, ce se va desfășura la Milano, Italia.

În Ucraina(Odessa) perioada 22-26 martie 2017, masterandele Facultății Arte Plastice și Design – Dvornic Mihaela și Cataraga Olga, au prezentat colecții vestimentare la evenimentul Odessa Fashion Week. La acest eveniment studentele au obținut cele mai înalte locuri:

#Dvornic Mihaela – Locul I, titlul „The best young fashion designer”
#Cataraga Olga – Locul I.

De asemenea, moldovencele au primit nominalizarea „Preferința Juriului”, fapt care le-a adus invitații de participare în cadrul altor evenimente din domeniului designului vestimentar: MIFIDA Fashion Week și Belarus Fashion Week.

upsc.md
upsc.md

upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
upsc.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente