Ultimul martor al acuzării a fost audiat astăzi în dosarul Filat. Este vorba despre fostul preşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare şi ex-membru al PLDM Artur Gherman. El a spus că le-a declarat judecătorilor că în 2013 nu a fost de acord cu propunerea lui Vladimir Filat de a ceda o parte dintre acţiunile Băncii de Economii. În şedinţele următoare vor fi audiaţi martorii apărării, printre care şi fostul guvernator al Băncii Naţionale Dorin Drăguţanu.

Artur Gherman se referă la emisiunea suplimentară de acțiuni efectuată de acționarii privați ai BEM în august 2013. În urma acelei decizii, statul a cedat 23 la sută din pachetul de acţiuni ale Băncii de Economii. După ce a fost audiat fostul preşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, judecătorii au examinat probele aduse de procuror.

Avocatul lui Vladimir Filat consideră că procesul se desfăşoară în galop.

La şedinţele următoare, în instanţă vor fi audiaţi martorii aduşi de avocaţii lui Vladimir Filat.

Vladimir Filat a fost reţinut pe 15 octombrie. El este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. Fostul premier se declară nevinovat.