Tinerii pot participa la Festivalul Mondial al Tinerilor și Studenților ce va avea loc la Soci

123456
Foto: pbs.twimg.com

În perioada 14-22 octombrie 2017, în orașul Soci va avea loc un eveniment grandios, Festivalul Mondial al Tinerilor și Studenților – ediția a XIX-a. Scopul acestui festival este consolidarea principiului dreptății in rândul tinerilor, întărirea relațiilor internaționale, precum și dezvoltarea legăturilor între naționalități și culturi diferite.

Rusia a fost în trecut gazda a două ediții ale acestui festival, și anume ediția a VI-a din anul 1957 și ediția a XII-a din anul 1985, ediția a VI-a deține până acum recordul maxim de participanți din toată istoria festivalului. Pentru această ediție a fost planificată o cotă de 20 000 de tineri din 150 de țări, inclusiv din Republica Moldova.

Obiectivele principale ale festivalului sunt principiului păcii, solidarității și al dreptății sociale în rândul tinerilor, întărirea relațiilor internaționale între tineri, cât și dezvoltarea cooperării între tinerii de naționalități și culturi diferite.

Participanții celei de-a XIX-a ediții a Festivalului, vor deveni 20000 de tineri, din 150 de țări,cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani, lideri ai diverselor organizații de tineret atât apolitice cât și politice, tineri jurnaliști, tineri creativi, sportivi, oameni de știință, tineri profesori universitari,liderii organizațiilor studențești, tinerii din rândul conaționalilor și alți tineri ce sunt interesați de limba și cultura rusă.

Toate cheltuielile legate de cazare și masă vor fi suportate de către gazde.

Programul celui de-al XIX-lea festival presupune crearea diverselor platforme interactive precum: discuții de grup, conferințe deschise pe tema politicii de tineret și a relațiilor internaționale, concursuri sportive, cât și un întreg șir de activități culturale și de creație. În principal,temele cheie vor fi: „Cultura și globalizarea” , „Economia globală”, „Eficiența informației”, „Dezvoltarea instituțiilor civice”, „Politica și securitatea internațională”. Pentru comunicare se vor utiliza cele 6 limbi oficiale ale ONU- arabă, chineză, engleză, rusă și spaniolă.

Pentru a depune o cere de participare la acest eveniment, cât și pentru a urmări ultimele noutăți, accesați site-ul festivalului.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente