Tinerii pot participa gratuit la un curs profesional de retorică susținut de coordonatori de la București

orator
Foto: entrepreneur.com

Institutul Cultural Român în parteneriat cu Tinerii Moldovei va desfășura la Chișinău o Școală de retorică de weekend în perioada 22 – 26 aprilie 2017. La eveniment sunt invitați toți tinerii doritori de a fi printre cei 30 de norocoși care vor beneficia de experiența profesioniștilor de la București, care vor coordona atelierele Școlii.

De ce să participi la o asemenea Școală? Pentru că situaţiile în care trebuie să luăm cuvântul în public pot fi extrem de variate: de la recepţii şi dineuri, la serbări şi funeralii, la întruniri politice şi dezbateri academice, la vernisaje şi lansări de carte. Cursurile de „public speaking”, atât de prizate în mediul corporativ, oferă reţete pentru „arta de a convinge”, dar altele pot fi mizele unui discurs în funcţie de intenţie, auditoriu şi context. Școala de Retorică oferă o minimă pregătire teoretică şi practică pentru abordarea acestei pluralităţi de situaţii, plecând de la marii clasici din Antichitate (Aristotel, Cicero, Quintilian), combinând studiul multor discursuri şi exerciţiile retorice prin care cursanţii vor putea să-şi amelioreze abilităţile oratorice.

Programul Școlii se va centra pe dezvoltarea capacităților tinerilor de a utiliza cele trei elemente ale retoricii (ethos, logos, pathos) într-o manieră eficientă și echilibrată, de a construi un șir argumentativ al discursului bazat pe logică și pe raționalitatea ideilor transmise și de a susține discursuri pe teme variate. Pentru atingerea acestui obiectiv, Institutul Cultural Român și partenerii propuși vor colabora cu jurnaliști, actori și regizori în scopul asigurării suportului pedagogic. Vor fi abordate aspecte teoretice legate de arta retoricii, tehnici de persuadare prin limbaj non-verbal, mesaj, anticipare, empatie și curaj.

Vor fi admiși doar tineri de până la 25 de ani. Termenul limită pentru înscrieri – 16 aprilie. În data de 19 aprilie, candidații admiși vor fi contactați pentru a confirma participarea lor la școala de retorică ale cărei cursuri vor începe din data de 22 aprilie.

Încercați să demonstrați că sunteți cel mai bun candidat prin completarea sârguincioasă a formularului de AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente