(video) Unde-s tinerii. Igor Rotaru, tânărul moldovean care a deschis primul hostel din Iași

igor

Acum zece ani, Igor Rotaru venea la Iași pentru studii. Implicându-se în diverse proiecte sociale în timpul studenției, a reușit să se atașeze de suflul vieții ieșene și astfel a decis să rămână aici. Între timp a devenit un cetățean activ al orașului, iar împreună cu un prieten din România a deschis primul hostel din Iași, destinat în mare parte turiștilor backpackers.

Bicycle Hostel a găzduit sute de turiști din zeci de țări ale lumii. Așa cum Igor ne-a povestit, oamenii aleg să se cazeze aici atât pentru prețul bun pe care îl oferă hostelul, dar mai ales pentru atmosfera prietenoasă și multitudinea de activități de socializare, care le oferă turiștilor un start de aventură frumoasă în Iași. Igor a lansat afacerea alături de George Oprea, un tânăr ieșean activ.

De la lansare și până acum, hostelul și-a creat o comunitate specifică de turiști. Fondatorii își doresc extinderea rețelei, iar un Bicycle Hostel ar putea apărea în curând și la Chișinău.

Pe lângă administrarea hostelului, Igor s-a implicat și în alte activități de promovare a Iașului ca destinație turistică. Totodată, nu a uitat de casă de peste Prut, mai exact de Hîncești, acolo unde se întoarce des și unde dezvoltă și un proiect de promovare turistică a regiunii.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente