Soluții naturale pentru vopsirea ouălor de Paște: Ce recomandă specialiștii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Specialiștii Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău atenționează că pentru vopsirea ouălelor este mai bine de utilizat soluții naturale, precum sfecla roșie, spanacul sau chiar vinul roșu.

Sfecla roșie se foloseşte pentru a da o nuanţă de roz pal, coaja de ceapă – pentru portocaliu, spanacul sau urzicile – pentru verde, şofranul – pentru a obţine o nuanţă gălbui-închisă, afinele congelate – pentru mov, ceaiul negru sau cafeaua – pentru maro, boia dulce – pentru cărămiziu, vinul roșu – pentru violet, iar cojile de ceapă roșie – pentru o coloratură cu nuanţă roșie.

Specialiștii mai recomandă că în cazul în care veți opta, totuși, pentru vopsele să le procurați din centrele autorizate. La fel și atunci când veți procura ouăle.

De asemenea, trebuie să păstrați ouăle la frigider, să nu le utilizați după 3 săptămâni și atunci când sunt fierte să nu le țineți mai mult de 2 ore la temperatura camerei, mai atenționează specialiștii CSP Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...