Două persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar alta a decedat în urma incendiilor

Două persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar alta a decedat după ce incendiile au cuprins locuințele în care acestea se aflau. Astfel, o femeie de 92 ani din Căuşeni şi-a pierdut viaţa din cauza focului care a pornit de la soba defectă, iar în alt caz o femeie de 46 de ani și feciorul acesteia de 19 ani din Bălţi au ajuns la spital fiind intoxicaţi cu monoxid de carbon.

Primul caz de incendiu în care a decedat o femeie în vârstă  de 92 de ani a avut loc marţi în localitatea Sălcuța, raionul Căușeni. Femeia nu a supraviețuit focului care a fost scăpat de sub control, după ce aceasta s-a încălzit pornind soba. Corpul neînsufleţit al persoanei a fost depistat de vecini care ulterior au alertat pompierii și poliția. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite.

Un alt caz în care au avut de suferit doi oameni s-a produs la miezul nopții în satul Sadovoe din Bălți. O femeie în vârstă de 46 de ani și feciorul acesteia în vârstă de 19 ani s-au intoxicat cu monoxid de carbon, după ce locuința a fost cuprinsă de flăcări.

Persoanele au fost preluate de un echipaj SMURD care a reușit să le salveze viața. În urma incendiului a fost afectat acoperișul casei de locuit și bunurile materiale din interior.

Toate circumstanțele și cauza incendiului urmează  a fi stabilite ulterior.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să utilizeze prudent focul. În caz de situații de risc persoanele pot apela pentru ajutor la serviciul 901.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.