Situaţia economică din regiunea transnistreană discutată la Geneva

Situaţia economică din regiunea transnistreană a fost discutată la Geneva, în cadrul unor întrevederi a vicepremierului Gheorghe Bălan cu reprezentanții Guvernului Confederației Elvețiene, Organizației Mondiale a Comerțului precum și ai Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare.

Gheorghe Bălan a menţionat deschiderea autorităţilor de la Chişinău faţă de populaţia din stânga Nistrului şi agenţii economici din regiune. În acest sens, au fost remarcate facilităţile acordate de către autorităţile moldoveneşti agenţilor economici din regiune, simplificarea procedurilor de înregistrare, obţinerea licenţelor de activitate, precum şi oportunitatea de a beneficia de un regim comercial preferenţial în raport cu piețele de desfacere ale Uniunii Europene.

Vicepremierul a informat că 62 % din exporturile din regiunea transnistreană sunt orientate către piaţa UE, subliniind, că la 1 aprilie 2017 la Camera Înregistrării de stat au fost înregistrate 2374 de întreprinderi din stânga Nistrului.

Tot marţi, Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu diaspora moldovenească din Confederaţia Elveţiană.

Menţionăm că viceprim-ministrul Gheorghe Bălan se află într-o vizită de lucru în Elveţia unde participă la sesiunea Comitetului pentru Standarde şi Capacităţi Comerciale al Comisiei Economice pentru Europa din cadrul ONU, în cadrul căreia sunt analizate ultimele realizări în eliminarea barierelor procedurale şi de reglementare a comerţului de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare