Actualitate

Arheolog britanic: A fost găsită casă lui Iisus Hristos. FOTO

Cercetătorul dr. Ken Dark a încercat încă din 2006 să identifice în Nazareth (nordul statului Israel) casă în care Fecioara Maria şi Iosif l-ar fi crescut pe Fiul lui Dumnezeu. Rezultatul căutărilor sale a fost publicat în revista „Biblical Archaeological Review”.

Casă lui Iisus a fost localizată undeva sub clădirea Mănăstirii „Surorile Nazarethului”, aproape de celebra Biserica „Bună Vestire”. Localitatea nu iese în evidenţă cu nimic. Clădirea în care a copilărit Iisus era la fel că toate celelalte la începutul secolului I.

Casă era săpată în calcar, avea o scară interioară şi mai multe camere. Pentru oamenii de ştiinţă e mare mirare cum locuinţa din piatră a reuşit să supravieţuiască atâtea secole, mai ales că o parte a podelei era făcută din cretă.

Interiorul casei în care ar fi copilărit Iisus

„De remarcat sunt eforturile făcute de înaintaşi pentru protejarea acestei clădiri, ea fiind acoperită de pivniţele boltite a două biserici, una bizantină şi altă cruciată. Atât mormintele din acele pivniţe, cât şi casă au fost decorate cu mozaic bizantin, putându-se concluziona că aceste locuri au avut o importantă deosebită, fiind chiar locuri de pelerinaj. Este această casă în care a crescut Iisus?

Este imposibil să afirmi asta cu siguranţă, din punct de vedere arheologic. Pe de altă parte, judecând tot ştiinţific, nu există niciun motiv pentru care această locuinţa să nu fie luată în seama”, a scris britanicul în lucrarea să. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *