Primarul de Basarabeasca a fost plasat în arest la domiciliu. Vezi de ce nu a fost eliberat direct din sala de judecată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul localității Basarabeasca, Valentin Cimpoieș a fost plasat în arest la domiciliu. Astfel, judecătorii au admis parțial demersul procurorului care a cerut arestarea pe 30 de zile a alesului local. Totuși, Cimpoieș nu va ajunge acasă mai devreme de sărbătorile de Paști și asta pentru că tocmai pe 16 aprilie îi expiră mandatul.

„Vom discuta cu clientul și vom decide dacă mergem la Curtea de Apel să contestăm decizia”, a spus avocatul lui Valentin Cimpoieș.

Ședința de judecată a durat mai bine de patru ore, timp în care au fost examinate mai multe cereri. Procurorul a solicitat recuzarea judecătorului dar acțiunea a fost respinsă. Totodată apărătorii lui Cimpoieș au contestat cererea de inițiere a urmăririi penale. În acest caz, instanța se va expune odată cu sentința.

Pe tot parcursul ședinței, în fața instanței de la Basarabeasca, mai mulți locuitori ai orașului au cerut eliberarea din arest a primarului Valentin Cimpoieș. Manifestanții au venit cu pancarte pe care au scris „Libertate lui Valentin” sau „Opriți răfuiala politică”. Totodată, protestatarii au cerut președintelui Dodon să ia atitudine în acest caz.

Primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș a fost reținut de către mascați fiind acuzat de faptul că nu a curmat hărțuirea unei minore de către tatăl său. Modul în care primarul a fost încătușat dar și felul în care se desfășoară urmărirea penală a fost pe larg criticată. Reprezentanții formațiunii „Partidul Nostru” din care face parte alesul local au spus că dosarul este unul deschis la comandă și are drept scop intimidarea membrilor partidului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...