Bătălia pentru patru fotolii la Curtea de Apel Chişinău s-a dat între 11 candidaţi. La şedinţa CSM s-au prezentat toţi. Concurenţii se declară persoane integre, deşi în trecut au fost implicaţi în diverse cazuri controversate.

Ion Ţurcan a fost şeful instanţei sectorului Centru, fiind acuzat de ServiciuI de Informaţii şi Securitate de emiterea unor decizii dubioase şi legături cu un personaj din lumea interlopă. Printre alte abateri invocate de SIS în cazul lui Ţurcan se numără primirea drept cadou a unei arme de vânătoare, deplasarea în România cu un automobil al unui om de afaceri care are legături cu lumea interlopă, parte într-un dosar examinat de judecător. De asemenea, presa a scris că Ion Ţurcan ar fi luat o decizie în privinţa Universalbank, în urma căreia acţiu­nile instituţiei financiare au tre­cut în pro­pri­e­ta­tea unei firme offshore din Panama. Toate învinuirile au fost însă respinse de către judecător.

Silvia Gîrbu, care activează în instanţa sectorului Buiucani, a suspendat, acum câţiva ani, activitatea Consiliului de Administraţie al Victoriabank, după o sesizare depusă de un acţionar al băncii, care deţinea doar opt acţiuni. Deşi Inspecţia Judiciară a constatat în 2015 că Gîrbu a încălcat normele imperative ale legislaţiei, Colegiul Disciplinar a decis să înceteze procedura pe numele acesteia.