Referendumul consultativ inițiat de Dodon va costa statul aproximativ 75 milioane de lei

dodon

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican consultativ, pe care dorește să-l inițieze președintele țării pe 24 septembrie 2017. Astfel, potrivit estimărilor efectuate de CEC, vor fi necesare aproximativ 75 de milioane de lei.

În acest sens, CEC a aprobat o hotărâre care va fi înaintată Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării referendumului republican consultativ asupra unor probleme de interes național. Costul exact estimat de Comisia Electorală Centrală este de 74 711,28 mii lei.

Amintim, că la 28 martie, în cadrul conferinței de presă ținute cu ocazia împlinirii a 100 de zile de activitate, Igor Dodon a semnat un decret privind organizarea unui referendum ce va conține patru subiecte înaintate de președinte.

Întrebările care vor fi incluse în referendum și la care cetățenii vor trebui să răspundă cu „da” sau „nu” sunt:

# Doresc sau nu cetățenii să anuleze „legea miliardului”?

# Să i se ofere sau nu președintelui țării dreptul constituțional de a dizolva Parlamentul și de a organiza alegeri anticipate?

# Doresc sau nu cetățenii să se reducă numărul de deputați în Parlament, de la 101 la 71?

# Vor cetățenii sau nu să se studieze în școli disciplina „Istoria Moldovei”?

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente