Maia Sandu: „Dacă nu va fi schimbat sistemul electoral, PD probabil nu ar intra în Parlament”

maia sandu
Foto: Privesc.eu

Într-un interviu pentru Moldova.org, Maia Sandu menționează că încearcă momentan să facă transferul de imagine de la sine la partid și că este gata pentru orice situație, dar este conștientă că schimbarea sistemului electoral, așa cum și-o propune Partidul Democrat, deschide oportunități mari pentru guvernare, în special pentru PD, să fraudeze alegerile.

Lidera PAS menționează că ea și partidul se opune sistemului electoral uninominal, pentru că această shimbare nu are ca obiectiv consolidarea procesului democratic sau creșterea reprezentativității, ci are un singur obiectiv – să poată să manipuleze situația și să se mențină la putere: „Dacă nu va fi schimbat sistemul electoral, Partidul Democrat probabil nu ar intra în Parlament. Altfel, noi ne propunem să devenim un partid puternic și evident că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație”, menționează Maia Sandu.

În ceea ce privește corupția, lidera PAS consideră că lucrurile pot fi schimbate prin două metode. Unul este puterea exemplului și educația și doi este sistemul de sancționare: „Acum, sistemul de educare ține de responsabilitatea părinților și a școlii. Și, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, nu dau rezultate nici unii, nici alții. Sistemul de sancționare vine din partea organelor de drept. Ca să putem răsturna această situație, trebuie să începem lupta împotriva corupției mari. Doar atunci când vom demonstra că oamenii care au fost implicați în acte de corupție răsunătoare, cu impact dramatic asupra societății, sunt sancționați, doar atunci vom fi credibili, ca să putem începe lupta cu corupția la toate nivelurile”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente