Membrii PAS îl iau peste picior pe Dodon: „Edila” cu Plahotniuc l-a izolat de societate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lupta împotriva corupției nu este pe agenda președintelui Igor Dodon. Acesta mai curând face un referendum în care întreabă cetățenii dacă „doresc să răsară soarele” în fiecare dimineață, decât să cheme la raport organele competente, responsabile de anchetarea furtului miliardului de dolari din sistemul financiar-bancar moldovenesc. De această părere sunt președinta PAS, Maia Sandu, și secretarul general al partidului, Igor Grosu.

Cei doi reprezentanți ai PAS spun că oligarhul Vladimir Plahotniuc și președintele Igor Dodon muncesc, în continuare, împreună, ambii având alte preocupări decât lupta împotriva corupției și realizarea reformelor. Dacă Plahotniuc și-a aleg „găselnița” votul uninominal, atunci Dodon o are pe cea cu referendumul pe patru subiecte, spun cei doi.

„Acesta este un exercițiu de promovare a lui Idor Dodon și a PSRM, pe banii noștri. Acesta vrea ca statul să finanțeze campania partidului din care face parte pentru alegerile din 2018. Din păcate, lupta împotriva corupției nu este și nu va fi pe agenda lui Dodon”, a declarat Maia Sandu.

De partea cealaltă, Igor Grosu spune că șeful statului lansează „fumigene” și nu este preocupat de problemele reale ale cetățenilor.

„Referendumul nu are nicio forță juridică, el este consultativ. Păcat că nu a pus întrebarea „doriți ca soarele să răsară în fiecare dimineață”. Dodon nu poate livra nimic. Este PR. „Edila” cu Plahotniuc l-a izolat și acum vine cu fumigene, ia drapele, limbi, semnează tot felul de decrete, organizează referendumuri. L-ați auzit să vină cu subiectul de recuperare a miliardului. Se laudă cu relațiile speciale cu Federația Rusă. Știm că o parte din bani a luat cărărușa spre Rusia. Îi sugerăm să îi roage pe ruși să trimită o parte din bani înapoi în Republica Moldova. Acum, Dodon este în situația de a ne aburi. Așa cum PD și-a găsit găselnița cu votul uninominal, el și-a găsit găselnița cu referendumul. Face show în loc să cheme la raport procurorul, guvernatorul, să facă apel către instituțiile internaționale, Kroll sau să convoace Consiliul de Securitate pentru a investiga furtul miliardului”, a declarat Grosu.

De menționat că, pentru referendumul consultativ pe care îl dorește Dodon sunt necesare 74 milioane de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...