Prima ședință de judecată în dosarul „Cimpoieș” se lasă cu proteste. Mai mulți locuitori ai orașului Basarabeasca, adunați în fața instanței din oraș

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți locuitori ai orașului Basarabeasca s-au adunat în fața instanței din oraș acolo unde are loc examinarea dosarului ce-l vizează pe primarul Valentin Cimpoieș. Cauza penală a fost expediată în instanță iar judecătorii trec la cercetarea în fond. Totodată, cel mai probabil, procurorul de caz va cere prelungirea mandatului de arestare emis pe numele lui Cimpoieș. Oamenii adunați în fața instanței cer eliberarea imediată a alesului local.

„Libertate lui Valentin”, au scandat manifestanții.

Ei au venit cu pancarte pe care au scris „Vrem justiție corectă”, „Opriți răfuiala politică” sau „Nu vă atingeți de puterea locală”. Protestatarii spun că au fost amenințați înainte de a organiza manifestația de susținere a primarului Valentin Cimpoieș.

„Mulți dintre manifestanți au fost atenționați că polițiștii ar putea să-i ducă la secție după protest și chiar să fie arestați. Vreau să le spun polițiștilor: Dacă nu vreți să apărați oamenii, mergeți la GBC și apărați-l pe Plahotniuc. Vreau să vă spun că nu Plahotniuc este stăpânul acestei țări. Nu Plahotniuc a ales primarul orașului nostru. Jos răfuiala politică!”, a spus unul dintre manifestanți.

La protest au venit și membri dar și simpatizanți ai formațiunii „Partidul Nostru”, din care face parte și primarul arestat Valentin Cimpoieș.

„Paritdul Nostru” l-a susținut pe Dodon. Vrem măcar să se expună. Dodon a spus că urmărește cazul când l-au reținut pe Cimpoieș. Fiecare copil știe că e un dosar fabricat dar președintele nostru spune că îl urmărește. Dodon, să nu taci!”, i-a cerut șefului statului Dumitru Ciubașenco.

Primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș a fost arestat pentru 30 de zile, fiind învinuit de faptul că nu a curmat hărțuirea unei minore de către tatăl său. Membrii formațiunii „Partidul Nostru” dar și mai mulți juriști au spus că dosarul este unul deschis la comandă și au cerut anchetarea procurorul de caz pentru inițierea acestei cauze penale considerată de ei, ilegală. Acuzatorul de stat nu a comentat acuzațiile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...