Pedeapsă mai aspră în dosarul „coruperii deputaților”. Irina Baglai, condamnată la opt ani, a fugit din sala de judecată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Magistrații de la Curtea de Apel au decis să majoreze pedeapsa aplicată uneia dintre persoanele vizate în dosarul „coruperii deputaților”. Este vorba despre Irina Baglai, condamnată în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare. Curtea de Apel i-a aplicat o pedeapsă de opt ani cu executare. În momentul în care judecătorii au plecat în deliberare, femeia a ieșit din sala de ședințe și nu s-a mai întors.

„În primă instanță acțiunile ei au fost calificate pe favorizare care e o infracțiune mai puțin gravă. Evident noi nu am fost de acord și am contestat. Am solicitat ca acțiunile ei să fie recalificate ca și corupere activă. Curtea de Apel a dat câștig de cauză”, a spus procurorul de caz Vitalie Galeru.

Irina Baglai a ieșit din sala de ședințe atunci când judecătorii se gândeau ce pedeapsă să-i dea. Pronunțarea sentinței a fost în lipsa ei.

„Ea a fost audiată suplimentar la Curtea de Apel. Era prezentă la ședință dar în momentul în care judecătorii erau în deliberare, a ieșit. Urmează să vedem decizia integrală iar apoi să o anunțăm în căutare pentru că hotărârea este una executorie”, a menționat Vitalie Galeru.

În ceea ce privește celălalt condamnat în acest dosar, Vitalie Burlacu, Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe. Asta înseamnă 11 ani de pușcărie pentru el.

„Noi am cerut 12, pedeapsa maximă. Vom vedea decizia motivată și apoi ne vom aprecia dacă mergem la Curtea Supremă de Justiție”, a spus procurorul de caz.

Menționăm că în 2014, ofițerii anticorupție i-au reținut pe fostul poliţist Vitalie Burlacu şi pe prietena sa, Irina Baglai. Aceștia transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă în buzunarul unui deputat și să-l determine să părăsească alianța de guvernare. Mai târziu, în una din băncile comerciale din Chişinău a fost găsit încă jumătate de milion de euro, bani care, la fel, potrivit anchetatorilor, ar aparține condamnaților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...