(foto, video) CODIFUN – primul joc educațional online din Moldova care își propune să provoace sistemul de învățamânt formal

game1

CODIFUN s-a lansat oficial – primul joc educațional online pentru tineri și nu doar, care își propune să provoace sistemul de învățamânt formal.

CODIFUN s-a lansat oficial – primul joc educațional online pentru tineri și nu doar, care își propune să provoace sistemul de învățamânt formal.

Dacă nu ai auzit niciodată de conceptul de „edutainment”, atunci ar fi cazul să afli că presupune învățarea prin distracție, pentru că anume așa are de gând echipa CODIFUN să transforme sistemul educational tradițional.

Aceștia își propun să ofere, tinerilor și nu numai, o platformă virtuală interactivă de învățare a domeniului IT, prin intermediul jocului CODIFUN. În timp, echipa își propune să digitalizeze treptat cât mai multe domenii educaționale prin joc.

Jocul CODIFUN unește distracția cu învățarea. Jocul combină cursurile online cu cele offline pentru a avea cele mai bune rezultate în însușirea profesiei atât din domeniul IT, cum ar fi programare, design grafic, dar și despre antreprenoriatul IT și cultura Start-Up.

 

Un accent deosebit va fi pus pe învățarea printării 3D, un domeniu care devine tot mai popular la nivel internațional, dar încă relativ necunoscut în Moldova. Astfel pentru prima dată tinerii vor putea să învețe modelarea și imprimarea 3D nu doar pentru distracție dar și pentru a avea o profesie. A doua profesie care poate fi însușită prin programul CODIFUN este Programator Web. Vei învăța limbaje de programare JavaScript, HTML si CSS, PHP.

După o anumită perioadă de joc, timp în care utilizatorii însușesc conceptele de bază ale profesiei, cei mai activi vor fi invitați să frecventeze 2-3 luni de cursuri în sistemul bootcamp pentru a finisa abilitățile practice ale profesiei, la unul din cele mai moderne centre IT din țară.

Pentru a reuși să fii parte a primei promoții care va fi lansată peste 6 luni, Echipa CODIFUN te invită să te înregistrezi ca abonat acum în luna aprilie. Te poți înregistra aici.

cadifun-logo-dark

Fiecare lună petrecută în CODIFUN îți micșorează perioada necesară de a fi prezent la bootcamp-ul offline.

Fiecare al treilea curs în joc este gratuit, accesul la toate cursurile  se face în baza unui abonament lunar a cărui valoare este mai mică decât o pizza.

Fondatorul jocului, Veaceslav  Caburgan, vede acest joc ca pe o soluție necesară educației noastre:

IMG_20170330_151519d

„Educația trebuie sa fie relaxantă, astfel în CODIFUN nu vei găsi texte complicate sau lecții lungi și plictisitoare. Doar 15 minute pe zi! Atât timp e nevoie să dedice fiecare jucător unui curs, pentru a obține rezultate maxime cu eforturi (nu minime, dar) moderate. Încurajăm tinerii să se orienteze spre profesiile secolului 21, nu doar cele din sec 20. ”

Coordonatorul proiectului, Doru Curoșu, spune că „acest joc trebuie să devină o alternativă de învățare pentru tineri. CODIFUN, ar putea fi un pas spre digitalizarea educației, dar și pentru diversificarea intereselor tinerilor, încă de la școală. În ultimele luni m-am întâlnit cu sute de tineri din țară dornici să se dezvolte, mă bucur că în sfârșit putem lansa CODIFUN în Moldova.”

16463086_751570105012418_5212670524046515998_o

Intră in joc, și în curând vei putea să creezi primul tău soft sau să faci primul tău site. În plus, vei căpăta multe cunoștințe din domeniul educației IT, al startup-urilor și a antreprenoriatului IT – cunoștințe vitale în era tehnologiilor.

Pentru înregistrare urmăriți pagina de facebook CODIFUN – Educational game for Youth și pagina www.codifun.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente