Actualitate

Codul muncii R. Moldova ar putea fi modificat

In context, scopul acestor schimbări ar fi modernizarea legislaţiei muncii şi readucerea echilibrului între drepturile și obligaţiile salariaților și angajatorilor, se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului.

Prim-ministrul Pavel Filip a menţionat că este important ca statul să exercite rolul de regulator, astfel ca, pe de o parte, să fie protejate drepturile angajaţilor, iar, pe de alta, să se ţină cont de interesele angajatorilor. O asemenea abordare ar stimula angajatorii să desfășoare o activitate transparentă, pentru a evita plata salariilor în plic și evaziunea fiscală, dar și ar contribui la promovarea investițiilor și la crearea locurilor de muncă.

În urma discuţiilor, s-a decis că grupul de lucru îşi va continua activitatea, dat fiind că perfecţionarea legislaţiei este un proces continuu. Prioritară este reducerea listei actelor pe care trebuie să le dețină angajatorii în domeniul relațiilor de muncă, care sunt verificate de către inspectorii de muncă.

Proiectul de modificare a Codului muncii va fi propus pentru discuţii în cadrul Comisiei naţionale tripartite pentru consultări publice Guvern – Sindicate – Patronate. În paralel, documentul va fi transmis spre avizare instituțiilor responsabile. 

sursa: politic.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *