Avertisment înspăimântător transmis de Rusia și Iran: Vom reacționa la provocări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderii forţelor ruse şi iraniene l-au avertizat ieri pe Donald Trump că vor răspunde în forţă dacă Statele Unite dacă mai lansează rachete în Siria.

Aceştia au declarat că preşedintele american a depăşit o „linie roşie” prin bombardamentul-surpriză asupra forţelor lui Bashar al-Assad.

„Din acest moment vom răspunde în forţă în cazul unor asemenea provocări, iar Statele Unite sunt perfect conştiente de abilitatea noastră de a reaţiona”, au declarat reprezentanţii într-o declaraţie comună.

Săptămâna trecută, Statele Unite au lansat un atac cu rachete asupra unei baze militare din Siria, ca reacţie la atacul chimic produs în provincia siriană Idlib.

Departamentul american al Apărării a anunţat că 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost lansate de la bordul unor distrugătoare aflate în estul Mării Mediterane. Atacul a vizat o bază aeriană a armatei siriene, fiind o premieră în conflictul militar din Siria.

Ca urmare, Ministerul rus de Externe a anunţat suspendarea aplicării acordului cu Statele Unite privind coordonarea aeriană în Siria, care avea drept scop să prevină incidentele şi să asigure siguranţa în spaţiul aerian sirian.

„Rusia suspendă memorandumul negociat cu SUA privind prevenirea incidentelor şi asigurarea siguranţei aeriene în cursul operaţiunilor din Siria”, se afirma într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Moscova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...