Un grup de deputați, plecați la Praga pentru schimb de bune practici legislative cu colegii cehi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru deputați, membri ai Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană efectuează în perioada 10-12 aprilie, o vizită de lucru la Parlamentul Cehiei. Potrivit agendei vizitei, deputații vor avea un șir de întrevederi la Camera Deputaților și Senatul Cehiei pentru transfer de bune practici legislative.

Din componența delegației conduse de Președinta Comisiei, Valentina Buliga fac parte deputații Valeriu Ghilețchi, Alexandr Nesterovschi și Ion Apostol.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova va discuta cu deputații din cadrul Grupului parlamentar de prietenie Republica Cehă – Republica Moldova al Camerei Deputaților, precum și cu senatorii din cadrul Comitetului pentru Afaceri UE și Comitetului pentru Afaceri Externe, Apărare şi Securitate.

Agenda vizitei la Praga mai include întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, Václav Kolaja și cu șefa delegației Parlamentului Cehiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Dana Váhalová.

Principalele subiecte discutate în cadrul întrevederilor vor viza avansarea cooperării interparlamentare între Chișinău și ambele camere ale Parlamentului ceh, noile perspective de aprofundare a cooperării moldo-cehe pe diferite dimensiuni, sprijinul oferit de Cehia țării noastre în integrarea europeană, precum și la nivel de asistență pentru dezvoltare.

Anul acesta, Republica Moldova marchează 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice cu Republica Cehia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...