A fost reținută persoana care ar fi facilitat intrarea în țară a executorilor tentativei de omor asupra lui Vlad Plahotniuc

O persoană care ar fi facilitat trecerea killerilor pe teritoriul Republicii Moldova pentru a săvârși atentatul asupra liderului PDM, Vlad Plahotniuc a fost reţinută luni de oamenii legii.

Este vorba de un bărbat de aproximativ 40 de ani, care a contribuit la traversarea ilegală a celor doi figuranți ucraineni care aveau rol de executori în cauza penală privind pregătirea infracțiunii de omor.

Informația a fost confirmată pentru ZUGO de șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

„A fost reținut încă un figurant important în acest dosar, este vorba de un bărbat de aproximativ 40 de ani din s. Gîsca, r. Bender. Potrivit informațiilor noastre, acesta figurează ca o persoană ce înfăptuiește acțiuni de contrabandă. Bărbatul a avut rolul de a facilita trecerea persoanelor care erau executori a omorului la comandă și i-a trecut ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a avea alibi”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Precizăm că opt persoane reținute la Chișinău și învinuite de tentativă de omor asupra omului de afaceri și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, au fost plasate astăzi în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.