Opozantul rus Alexei Navalnîi a fost eliberat după 15 zile de arest

Principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost eliberat luni la capătul a 15 zile de arest, după ce a organizat o manifestație de amploare, la 26 martie, fără să fi avut autorizația primăriei moscovite.

Şeful de campanie al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a anunţat că eliberarea acestuia a avut loc la timp, însă departe de ochii presei, dat fiind faptul că a fost dus la sediul departamentului de poliţie Konkovo.

Navalnîi a fost condamnat la 15 zile de detenție pentru că a refuzat să se supună ordinelor polițiștilor.

Alte 500 de persoane au fost reținute la manifestațiile împotriva corupției, organizate în centrul Moscovei, potrivit datelor oficiale.

Ei au organizat manifestații în cel puțin 100 de orașe în toate țara în aceeași zi pentru a-și exprima susținerea pentru liderul opoziției care intenționează să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale prevăzute pentru începutul lui 2018, însă candidatura sa riscă să fie obstrucționată de o recentă condamnare la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a condamnat în mod ferm arestarea în Rusia a lui Aleksei Navalnîi și a altor manifestanți, precum și tentativele de ”reducere la tăcere” a opozantului rus, după manifestațiile masive împotriva corupției care au avut loc la sfârșitul lunii martie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.