Rezultatele recensământului, prezentate superficial: Ce solicită Tinerii Moldovei pentru a demonstra frauda

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mişcarea Civică Tinerii Moldovei solicită Biroului Național de Statistică publicarea rezultatelor recensământului pe fiecare localitate în parte şi acces pentru fiecare persoană recenzată la datele personale. Fără aceste măsuri efectuate în următoarea săptămână, se reconfirmă faptul că recensământul a fost fraudat intenţionat, declară reprezentanții acesteia.

Tinerii Moldovei consideră că rezultatele publicate de BNS privind structura etnică și lingvistică a populației au fost prezentate superficial, fără a fi însoțite de date pertinente și neglijând total orice relație de cauzalitate dintre organizarea defectuoasă a așa-zis-ului recensământ și rezultatele științifice ale acestuia.

Pornind de la această stare de fapt și de la lipsa de reacție din partea Guvernului după publicarea rezultatelor finale, organizaţia somează BNS-ul să prezinte procentele obținute pe localități. Acesta este unicul mijloc prin care se poate compara cu precizie datele din numărătoarea paralelă efectuată de organizaţie cu datele fraudate ale așa-zis-ului Recensământ din 2014.

Citește și: Datele recensământului din 2014, în sfârșit, făcute publice: În Moldova trăiau 2,8 milioane de persoane

„Dacă rezultatele acestui furt din 2014 nu este anulat de Guvern sau dacă procuratura Generală nu își face treaba, vom porni o campanie națională de denunțare a așa-zis-ului recensământ. Vom pune în mișcare toți volutarii noștri, toți profesorii și toți primarii cu care colaborăm pentru a obține adevărul. Vrem să fie anunţată procedura clară prin care fiecare cetăţean să meargă și să ceară propriul formular de la statistică pentru a vedea cum a fost trecut acolo de autorități: moldovean, român sau… marțian după expresia directorului BNS. Așteptăm doar datele pe localități pentru a putea demonstra puctual frauda, sat cu sat, acolo unde vom avea posibilitatea” a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Conform datelor furnizate de BNS, în anul 2014 a fost recenzată 91% din populația Republicii Moldova. Pentru a fi recunoscut de comunitatea internațională, un Recensământ trebuie să cuprindă cel puțin 90% din populația unui stat.

Având în vedere că puţin peste jumătate din populaţia Chişinăului a fost recenzată, conform datelor BNS, cifra de 99% din restul republicii pare puțin credibilă. De aceea, Tinerii Moldovei suspectează că datele privind etnia și limba maternă/vorbită au fost culese din resurse administrative, fapt ilegal și care trebuie pedepsit conform legii, se arată într-un comunicat al organizației.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...