De la 19 la 40 de deputați în mai puțin de trei ani. 6 transfugi aderă la Partidul Democrat

candu
Foto: http://www.parlament.md

Încă şase deputaţi transfugi au aderat la fracţiunea PD. Este vorba de foştii deputaţi liberal-democraţi: Ion Balan, Petru Ştirbate, Vladimir Hotineanu, Nicolae Juravschi, Nae Simion-Pleşca, Angel Agache.

Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după şedinţa de astăzi a conducerii partidului. Candu a precizat că la şedinţă au participat şi proaspeţii membri, scrie jurnal.md.

„Pe parcursul ultimului an am lucrat foarte bine în majoritatea parlamentară. Ne bucurăm că astăzi s-au alăturat Partidului Democrat şi astfel creşte potenţialul partidului inclusiv în Parlament. Sunt colegi cu care am lucrat cot la cot în ultimul an”, a spus Andrian Candu.

Astfel, de astăzi, fracţiunea PD este formată din 40 de deputaţi şi este cea mai mare din Parlament, chiar dacă după rezultatele alegerilor din 2014, Partidul Democrat era reprezentat în Parlament de doar 19 deputați, fiind al 4-lea partid ca mărime, după PSRM, PLDM și PCRM.

Amintim că acum o lună, şi cei 14 deputaţi care au părăsit acum un an PCRM au anunţat că aderă la PD. Deşi s-au poziţionat ca independenţi, în această perioadă aceştia au susţinut toate iniţiativele majorităţii parlamentare controlate de PD.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente