Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ministrul de Interne despre autorii…

Ministrul de Interne despre autorii tentativei de omor asupra lui Plahotniuc: „Nu avem dreptul să ținem în secret”

Tentativa de asasinare a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi fost planificată de către persoane cu nume cunoscute în R. Moldova, a anunțat ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unei emisiuni la postul tv Canal2, deținut de Plahotniuc.

„Noi cunoaștem, de principiu, cine sunt persoanele care au dat comandă acestui omor. Urmează ca noi, calitativ, prin investigațiile pe care le vom face, să ajungem la ele și să le tragem la răspundere penală, dar numele sunt cu mult mai sonore decât numele celor care astăzi sunt reținuți”, a declarat Jizdan, care a invocat faptul că nu are nicio permisiune de a pronunța vreun nume având în vedere etapa incipientă a elucidării cazului.

„Din ceea ce cunosc eu astăzi, numele celor care stau în spate este foarte sonor, cunoscut de oamenii din R.  Moldova. Neapărat vom veni cu alte detalii. Nu avem dreptul să ținem în secret, de aceea cetățenii noștri vor afla cine este comanditarul acestui omor”, a precizat Alexandru Jizdan.

Ministrul de Interne a declarat că a existat „o viteză enormă de a executa sau de a duce la capăt acest scenariu”.

La 7 aprilie, Ministerul de Interne de la Kiev anunța, printr-un comunicat publicat pe site-ul instituției, că, împreună cu Ministerul de Interne din R. Moldova, a dejucat o tentativă de asasinare a lui Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova. Pe acest caz au fost reținute 8 persoane pe teritoriul R. Moldova și 9 în Ucraina. Vitalie Busuioc, procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a declarat că autorii omorului ar fi urmat să primească 200 de mii de dolari SUA.

(VIDEO) Cum era plănuită asasinarea lui Vlad Plahotniuc. Film documentar amator sau operațiune a organelor de drept?