A cumpărat pe eBay un tanc sovietic, dar a găsit lingouri în valoare de 2,5 mln dolari. Păţania unui britanic

Descoperire impresionantă într-un tanc sovietic. Colectionarul britanic Nick Mead a cumpărat un tanc, de tip T-54, de pe site-ul Ebay cu 37.000 de dolari, dar a găsit în el lingouri de aur în valoare de 2 milioane de lire sterline (2,5 milioane de dolari), relatează The Sun.

Lingourile au fost găsite de colectionar împreună cu mecanicul Todd Chamberlain în rezervorul de combustibil, în momentul examinarii starii tehnice a mașinii.

Cei doi britanici au rămas nedumeriţi şi au chemat poliţia. Poliția a confiscat aurul, eliberându-le o chitanța de predare-primire.

„Chiar dacă nu îmi vor întoarce aurul, voi rămâne cu un tanc frumos“,  a declarat britanicul.

Istoricii susţin că, cel mai probabil, lingourile au fost ascunse de soldaţi irakieni în timpul Războiul din Golf din 1991.

Blindata cumpărata de Nick este un T-54 aparținând forțelor armate ale Irakului și a luat parte la Războiul din Golf din 1990-1991. Tancul a fost capturat de trupele coaliției internaționale și livrat în Marea Britanie.

Potrivit colectionarului, militarii irakieni au ascuns în tanc aurul furat în Kuweit.

Între 1959-1968, Uniunea Sovietică a livrat Bagdadului aproximativ 300 de tancuri T-54.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.