„Pieţarii” din Republica Moldova au rămas fără marfă: Autoritățile române au confiscat o tonă de dulciuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comercianţii moldoveni din pieţele agroalimentare Nicolina şi Alexandru cel Bun din iași au rămas fără dulciuri şi asta nu datorită vânzărilor din preajma Paştelui, ci a unui control amplu al oamenilor legii. Pe deasupra, „pieţarii” au fost şi amendaţi drastic de poliţişti şi inspectorii sanitari veterinari români.

La finele săptămânii trecute, inspectori de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, au verificat felul în care comercianţii locali de produse alimentare de la tarabe respectă legislaţia din domeniu. Nu au scăpat însă de controale „pieţarii” de loc din Republica Moldova.

„În urma verificărilor s-a constatat faptul că se comercializează produse alimentare fără documente de provenienţă, fără elemente de identificare şi în condiţii improprii”, spun reprezentanţii DSVSA. Pentru practicarea de comerţ ilicit, autorităţile au aplicat 29 de sancţiuni în valoare totală de 22.500 de lei românești, scrie Ziarul de Iași.

De asemenea, reprezentanţii celor două instituţii au confiscat 1.000 de kilograme de produse alimentare fără documente de provenienţă, îndeosebi bomboane, biscuiţi, fursecuri, marmeladă, halva, rahat, miere de albine.

Verificările în pieţele din judeţ, supermarketuri şi restaurante vor continua în perioada următoare, premergătoare sărbătorilor pascale. DSVSA a acordat aviz temporar pentru comercializarea mieilor sacrificaţi în pieţele agroalimentare de la Hala Centrală, Independenţei, Nicolina, Alexandru cel Bun şi Dacia.

Totodată, instituţia a autorizat tempor pentru activităţi de abatorizare ovine piaţa agroalimentară Tătăraşi Sud („Doi Băieţi”). Expertizarea şi sacrificarea mieilor, sub supravegherea unui medic veterinar oficial, este permisă până pe 15 aprilie inclusiv, între orele 7-17.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...