(video) Adobe lucrează la o aplicație care îți poate înfrumuseța chiar și cele mai urâte selfie-uri

selfie

Adobe ne arată care va fi viitorul selfie-urilor – o aplicație care se va folosi de inteligența artificială pentru a-ți înfrumuseța chiar și cele mai urâte fotografii, scrie playtech.ro.

Compania nu este străină de ceea ce presupune un program de modificare a imaginilor și putem spune că ne-a adus pe piață una dintre cele mai profesioniste aplicații – Adobe Photoshop. De această dată Adobe urmărește să se folosească de ultimele noutăți în materie de tehnologie (sistemele de învățare automată și de inteligența artificială) pentru a-ți pune la dispoziție o unealtă inteligentă pe care o poți folosi pentru a-ți modifica selfie-urile nereușite.

Deși aplicația nu este încă disponibilă pe piață, ea ne arată ce poți face cu o unealtă bine gândită, iar tutorialul lansat de companie (și care este atașat la acest articol) ne arată cum poate fi utilizat software-ul în mod eficient. Aici putem observa cum un bărbat își face o poză nereușită și apoi se folosește de uneltele Adobe pentru a schimba câteva aspecte ale sale. Spre exemplu, acesta aplică profunzime imaginii, schimbă perspectiva, astfel încât să nu mai pară că imaginea ar fi fost realizată atât de aproape de chipul său. În plus, partea cea mai interesantă este că instrumentul îți oferă posibilitatea de a „fura” caracteristici din alte portrete și de a le aplica propriei creații.

Ultima funcție a aplicației îți permite să copiezi stilul oricărei imagini și să îl transferi apoi unei alte fotografii. Aceasta nu se aseamănă cu un filtru de pe Instagram, ci după cum aflăm de pe The Verge, procesul este ceva mai complex și mai precis, însă deocamdată nu este foarte clar cum funcționează.

Ceea ce putem spune însă este că dacă autorul fotografiei ar fi ținut telefonul într-o altă poziție, căutând singur unghiul propice pentru o poză reușită, poate că rezultatul nu ar fi fost atât de dezastruos. În orice caz, unealta la care lucrează cei de la Adobe va fi apreciată de cei care poate nu sunt atât de pricepuți la realizarea fotografiilor, dar va fi utilă și pentru cei care vor să schimbe unghiul privitorului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente