Siria: 18 civili, dintre care cinci copii, și-au pierdut viața într-un bombardament

Syrians, who fled their hometown due to the fighting, carry their belongings upon their return to Aleppo's Myassar neighbourhood on April 5, 2017. / AFP PHOTO / George OURFALIAN)

Cel puțin 18 civili, dintre care cinci copii, au fost uciși sâmbătă într-un raid aerian în provincia Idlib, ultimul mare bastion al insurgenților în nord-vestul Siriei, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Potrivit Observatorului, bilanțul raidului asupra satului Urum al-Joz s-ar putea înrăutăți, mai multe persoane fiind grav rănite, transmite Agerpres.ro.

Bombardamentul a fost efectuat se pare de avioane ale armatei ruse care sprijină guvernul de la Damasc în războiul soldat, din martie 2011, cu peste 320.000 de morți și milioane de sirieni aruncați pe drumuri.

Provincia Idlib se află sub controlul unei alianțe a rebelilor, compusă în principal din fosta ramură a organizației Al-Qaida în Siria, și este frecvent bombardată de aviația regimului și a aliatului său rus.

Amintim că, marți, un presupus atac chimic a avut loc asupra localității Khan Sheikhoun din aceeași provincie, în urma căruia și-au pierdut viața cel puțin 87 de civili, dintre care 31 de copii. Atacul a fost atribuit printre alții de Washington regimului condus de președintele Bashar al-Assad. Tragedia a declanșat trei zile mai târziu prima acțiune militară a Statelor Unite de la izbucnirea războiului din Siria împotriva guvernului de la Damasc, care a negat orice implicare.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.